Dennis


Hier zit een leuk verhaal aan vast. In 2004 heb ik de Engelse schrijver en dichter Dennis Bull leren kennen op vakantie in Lefkas. Sindsdien hebben we een erg goed contact en schrijft hij met regelmaat geweldig mooie gedichten die mijn schilderijen aanvullen of mijn schilderijen vullen zijn gedichten aan, whatever comes first.
       In 2005 ben ik voor het eerst bij hem thuis in London geweest. Omdat hij de week ervoor jarig was, had ik voor hem een tekening gemaakt met houtskool, potlood en een beetje verf. De foto die ik als voorbeeld had genomen kwam uit 1973 en was gemaakt door een vriend van hem waarmee hij in die tijd door Europa zwierf. Zij kwamen na onsuccesvol liften met een stuk karton waarop ze ‘HEAVEN’ hadden geschreven doodmoe aangeslenterd in Brugge. Bij het eerste het beste pensionnetje hadden ze een kamertje genomen en daar is de foto gemaakt waarop Dennis te zien is, hangend op een keukenstoel met een peuk tussen zijn lippen, een geknoopte zakdoek op zijn hoofd en - bij gebrek aan een teiltje - zijn voeten in een pannetje met water.
        Nadat ik de tekening van Dennis op mijn website had gezet kreeg ik een mailtje van de fotograaf Neil Onslow waarop hij dreigde me voor het gerecht te slepen als ik niet zijn copyright erkende en gepaste maatregelen zou treffen.
Nou was Dennis tot twee keer toe ‘Bestman’ geweest op Neil’s bruiloften en was de verrassing dus groot toen ik de mail doorstuurde naar Dennis.
Dennis antwoordde dat dit a matter of ‘Two Weddings and a Funeral’ zou gaan worden.
        Na dit staaltje competentie om een vriendschap vakkundig om zeep te helpen heeft Neil wijselijk geen enkele keer meer contact opgenomen met zowel Dennis als mij en heeft Dennis een toepasselijk gedicht geschreven die nu naast de tekening op de website staat.