De Koningin en Koningshuis


De Koningin is de grootste parasiet van Nederland (daar gaan mijn toekomstige opdrachten voor het Koningshuis). Gevolgd met een goede tweede plaats door Willem-Alexander, die op de nominatie staat de titel van Eerste Parasiet van Nederland over te nemen.
        In de 17de eeuw hadden de Oranjes al voor zeker 25 miljoen gulden bij elkaar gegraaid. Het huidige equivalent daarvan is vele miljarden Euro’s.
Koningin Wilhelmina en Juliana zijn in het verleden meermalen uitgeroepen tot rijkste vrouwen ter wereld door toonaangevende Amerikaanse media (oa Forbes). Beatrix was in 2000 de rijkste vorstin ter wereld volgens EuroBusiness Magazine (toen geschat op 7 miljard gulden). Sindsdien komt ze niet meer in de lijsten voor, wat op zijn minst bevreemdend is omdat haar totale uitgaven zo’n beetje betaald worden door de Overheid of beter gezegd door de burger. Ze geeft dus nauwelijks privé geld uit.
Het Koningshuis doet er alles aan om haar totale bezit geheim te houden. Wonderwel schijnt ze daar aardig in te slagen.
Zoals gezegd is het beginkapitaal gelegd in de 17de eeuw, maar daarna hebben ze echt niet stil gezeten en is er nooit sprake geweest van een vermindering van kapitaal. Na de 17de eeuw is vooral via de Nederlandsche Handelsmaatschappij, opgericht door Koning Willem I, uit de Indonesische gebieden - waar de Oranjes destijds natuurlijk een flinke vinger in de pap hadden - ontzettend veel geld gekomen. Dat is allemaal geïnvesteerd en geaccumuleerd (volgens royalty-watcher René Zwaap in 2002).
        Als klap op de vuurpijl krijgt ze als rijkste vrouw de aller-, allerhoogste uitkering. Iedere andere Nederlander (dan iemand uit de Oranje familie) die aanspraak wil maken op een uitkering, zal in ieder geval eerst het eigen vermogen moeten opeten. Zo niet de Oranjes. Voor deze familie doet het Rijk al bijna twee eeuwen een zeer royale greep in de schatkist.

Als voorbeeld de begroting van het Koninklijke Huis 2008 /2009 in miljoenen euro’s:

4,2 /5 Uitkering Koningin Beatrix
1,0 /1,3 Uitkering Prins Willem-Alexander
0,9 /0,6 Uitkering Prinses Máxima
23,7 /25,1 Hofpersoneel, paleizen, auto’s, paarden en rijtuigen
84,1 /79 Beveiliging, staatsbezoeken, vliegtuig, onderhoud paleizen
_________
113,9 /112 Totaal Belastingvrij natuurlijk, dat spreekt vanzelf.
Let wel het betreft hier ramingen.

Werkelijke kosten 2008: 119 Miljoen Euro.
Blijkbaar kunnen ramingen nogal afwijken en worden de meeste kosten gedekt door een blanco cheque van de belastingbetaler.

Het koningshuis is een relikwie uit het feodale stelsel. (In een feodaal stelsel leeft de adel van de opbrengst van het werk dat horigen moeten verrichten.) En we weten allemaal dat het feodale stelsel een achterlijk achterhaald machtssysteem uit de middeleeuwen is.
We bestempelen met zijn allen het islamitische geloof en systeem als achterlijk – en terecht trouwens – maar moeten we niet tegelijkertijd de hand in eigen boezem steken en onze huidige moderne westerse maatschappij bevrijden van een oneerlijk, onrechtvaardig, ondemocratisch en asociaal concept als het Koningshuis?