Afrika


Als ik Afrika hoor dan denk ik aan groene tropische regenwouden rond de evenaar, aan ovenhete woestijnen in het noorden, maar ook aan Noord-afrikaanse gelukzoekers die Europa bederven, met name de Marokkanen in Nederland (en Algerijnen, Tunesiërs en Egyptenaren, in de rest van Europa). Ze hebben nou eenmaal een verkeerde mentaliteit, een andere mentaliteit dan bv Turken of Chinezen. Turken en Chinezen willen zo veel mogelijk zelfstandig zijn en dat uit zich in de grote groep kleine ondernemers die dit land rijk is. En al houden sommigen zich met illegale praktijken bezig, dan heb je er als Nederlander weinig tot geen last van. Dat is wat anders dan met de Marokkanen. Ze zijn oliedom, belazeren iedereen, zelfs hun eigen gemeenschap waarin dat belazeren als een groot goed wordt gezien. Als de ene Marokkaan een andere Marokkaan een hak heeft gezet, denkt de gedupeerde: ‘Erg slim van hem dat ik daar in ben getrapt, in plaats van: ‘Ik hoop dat die klootzak straks een boom neemt met zijn kamelenbak’. En dan hebben die mongeaulen ook nog eens voordurend de mond vol over een gebrek aan respect naar de Marokkanen. Dat ze eerst maar eens de betekenis op gaan zoeken in de dikke VanDale. En de relatief kleine gemeenschap Marokkanen in Nederland is niet alleen verantwoordelijk voor de grootste overlast op straat maar ook voor het grootste gedeelte van de criminaliteit. Harder aanpakken die etterbakken. Het wordt ook tijd dat er meer vanuit hun eigen 'wel geïntegreerde' gemeenschap harder opgetreden wordt.
        Afrika komt dagelijks in het nieuws met honger, dood en ziektes. Daardoor denken we met zijn allen dat we ze daar moeten helpen. Tot zo ver niets mis.
Maar wat mij een grote doorn in het oog is, is de ontwikkelingshulp die die kant opgestuurd wordt, terwijl de plaatselijke regimes blijkbaar genoeg geld hebben om wapens te kunnen kopen om complete legers tot de tanden te bewapenen, de nieuwste vliegtuigen aan kunnen schaffen om zich à la de Amerikaanse President te kunnen verplaatsen, nieuwe wagenparken aan te leggen waar een Sjeik jaloers op zou zijn, feesten kunnen geven die Keizer Nero niet zouden misstaan, terwijl de eigen bevolking in hun eigen stront ligt te verrotten zonder eten en drinken, laat staan met enige gezondheidszorg of andere sociale voorziening en vaak nog op de loop is voor diverse groepen moordenaars en verkrachters, die elke gelegenheid aangrijpen om hun lusten te kunnen botvieren. Begrijpen ze hier dan niet dat het ontwikkelingsgeld eerst in handen komt van die corrupte bavianen en dat de bevolking er werkelijk geen ene reet van terugziet, in wat voor voorziening dan ook. Dichtdraaien die geldkraan en keiharde sancties tegen die verrotte regimes.
En als men echt de bevolking wil helpen moet dat rechtstreeks gebeuren, liefst met een westers leger erbij ter bescherming en een waterdichte controle op distributie zodat er niets maar dan ook niets blijft hangen aan de één of andere strijkstok, bemiddelaar of welke zakkenvuller dan ook.